Echtscheidingen

Mediation voor echtscheidingen

Echtscheiding mediation

Soms is het helder, je wilt uit elkaar in goed overleg, met respect voor elkaar of speciaal in het belang van de (jonge) kinderen. Een (gecertificeerd) mediator kan het ontbinden van de relatie in orde maken als het gaat om een formele scheiding, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingsrelatie zonder schriftelijke afspraken.

Ik stel met u het convenant op dat voldoet aan de wettelijke vereisten voor een formele ontbinding. Bent u niet gehuwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap dan kan een afsprakenlijst ook voldoende zijn.

Relatiebegeleiding

Relatietherapie kan beelden oproepen “is het dan zo erg met ons?” Relatiebegeleiding is even serieus, kan even intensief zijn, maar is in opzet gelijkwaardiger. Het gaat over gewone menselijke frustraties, verlangens en communicatie. Vaak weten mensen wel wat ze nodig hebben, maar de kunnen ‘er niet bij komen’. We hebben het in de begeleiding meestal eerst over ‘de problemen’, maar al gauw zult u merken dat het helpt om te praten over wat je graag zou willen.

U maakt samen uit hoe u verder wilt. Ik help u om een beeld te krijgen van uw toekomst, samen. Relatieproblemen komen in elke relatie voor. Soms waaien ze over en soms blijven ze doorgaan.

Neem contact met ons op