Deklerk mediation

Administratie uitbesteden

Administratie uitbesteden

Geplaatst op

Al je bonnetjes in een schoenendoos?

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie. Het is belangrijk de belastingdienst goed te vriend te houden, en je zaken op orde hebben. Hoe je dit doet moet je zelf regelen, of je het nou allemaal zelf doet, of uitbesteed. Je moet kijken wat het beste bij jou en je bedrijf past. Uiteraard zitten er ondernemers tussen die het liefst alles zelf in de hand willen hebben, die kiezen er vaak voor om het zelf te doen. Ook kan het zijn dat je plezier hebt in je administratie dan doe je het met liefde. Maar als je er echt geen talent voor hebt of net als ik er gewoon geen zin in hebt, dan kan een boekhouder je veel kopzorgen schelen.

Een goed systeem is al het werk

Maar in the end ben je zelf nog steeds eindverantwoordelijk voor je eigen administratie. Hier vindt je een paar tips om toch nog orde te scheppen in de chaos.

– Maak een opslag voor je facturen.

Of het nou een mapje is in Google Drive map, of je nou je je facturen daadwerkelijk uitprint en bewaart in een kast. Het maakt allemaal niet uit zorg dat je ze ergens plaatst waar je ze terug vindt.

– Bonnetjes niet kwijtraken

Hetzelfde geldt voor bonnetjes, zorg dat je ze altijd terug kan vinden. Een goede tip is om je bonnetjes in te scannen met de camera van je telefoon, vaak kun je ze gelijk uploaden in PDF. Zorg er wel voor dat je de bonnetjes goed onderscheid in meerdere categorieën. Op deze manier vindt je alles veel sneller terug.

– Maak tijd voor administratie

Als je druk bent met je werkzaamheden voor klanten vergeet je soms dat je ook nog administratie moet doen. Het is dus erg belangrijk om regelmatig tijd in te plannen voor je administratie. Net als met veel dingen is continuïteit belangrijk, als je het eenmaal laat liggen dan kijk je er steeds meer tegenop.

Uitbesteden

Als je hier allemaal geen tijd voor hebt of gewoon geen zin in hebt dan kun je uiteraard je administratie uitbesteden. Op deze manier wordt je administratie gedaan door iemand die je er verstand van heeft. Je weet in ieder geval dat het goed gebeurt en anders kun je iemand de schuld geven voor de fouten. Niet alleen kun je bij sommige administratiekantoren terecht voor je administratie, maar ook voor algehele bedrijfsadvies. Er zijn veel boekouders in Nederland, dus enige research of aanbeveling is wel handig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden