Deklerk mediation

Belangrijke zaken bij het scheiden

Belangrijke zaken bij het scheiden

Geplaatst op

Bij het scheidingsproces komt er een hoop kijken en er moeten er een hoop zaken geregeld worden. Je hebt samen inmiddels zoveel opgebouwd, dat behoort tot beiden van jullie en nu moet dat verdeeld worden. Waar moet je beginnen en waar houdt je rekening mee? Hierbij proberen we wat zaken aan te kaarten waar je rekening mee moet houden bij een scheiding.

Het gezamenlijke vermogen

Alle bezittingen en schulden die de afgelopen jaren zijn opgebouwd moeten overzichtelijke gemaakt worden, zodat de financiële positie van beide kanten bepaald kan worden. Tijdens een echtscheiding moet het vermogen eerlijk verdeeld worden. In veel gevallen is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar toch heel belangrijk. Daarbij kunnen er belangen zijn vanuit beide partijen die tegenstrijdig zijn, dit moet goed geregeld worden op papier om beide partijen tevreden te houden.

Samen een huis gekocht

Jullie zijn getrouwd en in de meeste gevallen woon je al samen als je getrouwd bent. Zodra je gaat scheiden moet iemand het huis verlaten, want je gaat niet meer samenwonen. De woning moet op de naam worden overgezet van de partij die blijft wonen in het huis. Hiervoor moet een akte van verdeling gemaakt worden door de notaris aan de hand van afspraken die zijn gemaakt. De partij die het huis verlaat moet niet meer gezien worden als hoofdelijk aansprakelijk bij de hypotheekverstrekker. Deze afspraken moeten allemaal geregeld worden en opgenomen zijn in het convenant.

Waarbij kan een advocaat ondersteunen?

In veel gevallen kan het proces van een scheiding heel moeizaam verlopen als er tegenstrijdige belangen zijn. Een scheidingsadvocaat kan hierbij helpen en helpt bij meerdere belangrijke aspecten: denk aan de echtscheiding aanvragen, echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan (in het geval van kinderen) en inschrijving in het register burgerlijke stand. Een scheidingsadvocaat hoeft niet veel te kosten en zorgt dat de zaken geregeld worden en strijd voor jouw belangen. Een juiste advocaat die je hierbij kan ondersteunen is makkelijk te vinden. Een advocaat vergelijken doe je op basis van eerdere ervaringen van de advocaat. Ga eerst in gesprek en kijk of er een klik is, het is natuurlijk heel veel privéinformatie dat gedeeld moet worden en je moet je hierbij wel comfortabel voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden