Deklerk mediation

Een echtscheidingsmediator is gericht op harmonie

Een echtscheidingsmediator is gericht op harmonie

Geplaatst op

Een scheiding is natuurlijk nooit een leuke periode van het leven. Maar alsnog het moet gezegd worden de manier waarop daar kan nog een groot verschil in zitten. Niet alleen emotioneel maar ook financieel is er veel bij gebaat om een harmonische oplossing te trachten vinden.

Meest ideaal is natuurlijk een zogenaamd gezamenlijk verzoek. Bespaard enorm veel kosten want je hoeft maar 1 advocaat in de armen te nemen in totaal, bron. Er is geen getouwtrek, of heen weer kaatsen van de bal, maar de communicatie zal rap en duidelijk zijn en als gevolg voltrekt de procedure meest snel mogelijk. Niemand hoeft naar de rechtbank voor een zitting. Dit is dus de meest pijnvrije ‘fijne’ manier van een echtscheiding laten voltrekken. Maar zoals gezegd dit is een ideaal, en in de praktijk is er altijd toch wel wat onenigheid over iets.

Er zijn vele dingen waar voormalig partners het over oneens kunnen zijn. Denk bijv. aan alimentatie, gezag kind(eren), en verdeling van bezit. Grote kans dat hier toch enig verschil zit in mening en visie tussen de ex partners.

Men heeft dan een optie om beide een eigen advocaat in de arm te nemen en dus te onderhandelen en te stribbelen, hopelijk vecht men elkaar niet de tent uit, maar kan het redelijk vreedzaam en zonder al te veel opwinding afgehandeld worden. Maar alsnog zal dit proces veel langer duren en daardoor dus beduidend meer kosten met zich mee brengen voor beide partijen.

In dat geval is een mediator toch de beste optie, omdat die specifiek gericht is op harmonie, en denkt dus anders, behandelt zaken anders dan twee advocaten die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Een tip zou zijn om een mediator in de omgeving uit te zoeken vanwege praktische zaken. Ben je bijv. woonachtig in de omgeving Voorne-Putten, kies dan voor Advocatenkantoor Elmers uit Brielle. Idealiter vindt je een goede mediator binnen een straal van 30 KM, en liefst iemand met decennia aan ervaring.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden