Deklerk mediation

Heb ik een incasso advocaat nodig?

incasso advocaat

Heb ik een incasso advocaat nodig?

Geplaatst op

Een incasso advocaat kan je helpen wanneer je als bedrijf of consument hulp nodig hebt bij het incasseren van een factuur. Ook kan hij je bijstaan wanneer je als consument een incasso hebt ontvangen. Daarnaast heeft hij ervaring met het juridische systeem, waardoor de kans groter is dat je succes hebt met het overwinnen van eventuele juridische obstakels. Een incasso advocaat is iemand met de kennis, papieren en vaardigheden om consumenten en bedrijven te helpen bij financiële problemen.

Het vertegenwoordigen van klanten in zaken tegen incassanten is een vorm van consumentenrecht, de branche gewijd aan de bescherming van consumenten tegen oneerlijke handel en kredietpraktijken. Incasso advocaten onderhandelen met kredietgevers, gaan om met rechtszaken van creditcard bedrijven en andere kredietverstrekkers en, wanneer de financiën van een klant onherstelbaar zijn, het dossier voor faillissement.

Kan een incasso advocaat mijn rechtszaak helpen?

Een incasso advocaat is zeer waardevol als je schuldsituatie ertoe leidt dat je naar de rechtbank gaat. Consumenten die zelf voor de rechter verschijnen zonder wettelijke vertegenwoordiging bewijzen zichzelf meestal een slechte dienst. Zij kennen hun rechten in deze gevallen vaak niet en vertegenwoordigen zichzelf dus niet goed.

Met een incasso advocaat moet een consument die betrokken is bij een rechtszaak met een incassant met meer respect behandeld worden in de rechtszaal en zal hij iemand met expertise aan zijn zijde hebben. De incasso advocaat kan de rechter dwingende argumenten aanvoeren in hun voordeel.

Ook kan een incasso advocaat snel bepalen of er illegale methoden worden gebruikt door incassanten om geld in te vorderen. Dit is vooral handig als je te maken hebt gehad met pesterijen of bedreigingen van incassobureaus. Een incasso advocaat zal je helpen bij de voorbereiding van een rechtszaak tegen een incassant die wetten heeft overtreden die variëren van illegaal contact tot valse of dreigende verklaringen.

Wanneer je een advocaat moet inhuren

De eerste stap om problemen met het incasseren van schulden op te lossen is om te zien of je de situatie zelf kunt aanpakken, of contact op te nemen met een juridisch loket om je te helpen. Mocht je niet zeker weten of een incasso advocaat je kan helpen, zoek er dan een die een gratis eerste consult geeft, zonder daar direct kosten voor te rekenen.

Gerelateerde berichten

Waarom een management BV oprichten?

Elke BV in Nederland bestaat uit minstens twee organen; de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. De leden van het bestuur kunnen personen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden