Deklerk mediation

Mediation bij geschillen

Mediation bij geschillen

Geplaatst op

Er zijn tegenwoordig oneindig veel zaken waarmee u naar de rechter zou kunnen stappen. Het probleem wordt dan door de rechter beslecht en dat is dat. Veelal gaat het niet zo makkelijk. Vele bezoekjes aan de rechtbank en de enorme kosten die advocaten met zich mee brengen maken het oplossen van een probleem een hachelijke onderneming. Daarom is in sommige gevallen mediation veel passender.

Echtscheidingen

Een echtscheiding is zo’n geval die men liever niet op scherpst van de snede uit vecht in de rechtszaal. U bent wellicht boos en teleurgesteld hoe alles is gelopen, maar vaak zijn vele mooie jaren samen geweest die beter kunnen worden afgesloten met een ordentelijk mediation traject. Daarnaast zijn er in veel gevallen ook kinderen uit het huwelijk gekomen. Doorgaans is te zien dat een mediation traject voor kinderen een stuk gezonder is en dat ze minder last zullen ondervinden van de echtscheiding.

Kleine geschillen

Ook lenen kleine geschillen zich perfect voor mediaton. Hierbij moet je denken over een conflict over de schutting met de buren. Het loont namelijk niet bepaald om naar de rechter te stappen voor dit soort zaken. Het kost namelijk waanzinnig veel geld om naar de rechter te stappen voor elke kleinigheid. U kunt zo enkele duizenden euro’s verder zijn om het schutting-probleem te verhelpen en dat kan het toch niet waard zijn?
Bij een mediaton-traject stemmen beide partijen in met de oplossing, die uit bijeenkomsten komen. Er wordt weliswaar samen consensus gezocht, maar er moet wel een oplossing uit komen. Het idee dat men dan zolang door gaat tot dat het punt komt, waar men elkaar het beste vindt en zo ontstaat de oplossing, die het beste dragelijk is voor beide partijen. Mocht u opzoek zijn naar een mediator dan zou u op advocatenkantoorzoeken.nl een goede jurist kunnen vinden, die de mediation-taak op zich kan nemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden