Deklerk mediation

Mediation lukt niet; wanneer een letselschade advocaat?

Mediation lukt niet; wanneer een letselschade advocaat?

Geplaatst op

De meeste mensen zijn over het algemeen zeer conflictmijdend. Ze willen alles oplossen zonder er iets voor te doen of laten het maar om gezeur te voorkomen. Ook willen mensen liever eerst de zachte hand proberen. Dit is zeer goed mogelijk, en vaak ook de beste oplossing. Met een gestrekt been erin gaan is vaak niet het juiste antwoord. Toch werkt de zachte hand in de vorm van mediation niet altijd. Er zijn situaties waarin je simpelweg een advocaat zult moeten inhuren. Dan hebben we het over heel veel verschillende situaties, maar we gaan een beetje inzoomen voor je. Hoe we dat doen? Door je te vertellen wanneer je een letselschade advocaat moet gaan inhuren. Dit doen we zonder poespas en zonder uitgebreide, ingewikkelde vakjargon. Alles over een letselschade advocaat lees je hier. 

Letselschade advocaat; de basis

Allereerst willen we je graag de basis van een letselschade advocaat uitleggen. Daarvoor moeten we ingaan op het rechtsgebied van een letselschade advocaat. Dit type advocaat maakt het meestal niet uit wat de rechtsverhoudingen (lees; tussen wie? Burger en burger, burger en bedrijf, burger en overheid) zijn. Het gaat er vooral om dat er schade is toegebracht aan een ander. Het gaat er daarbij vaak om wat het aandeel in schuld is, wat de aard van de schade is, wat de grootte van de schade is en hoe de aansprakelijkheid is geregeld. Dit is allemaal erg ingewikkeld en daarom is een advocaat inhuren ten zeerste aan te raden.  

Wanneer? 

Zoals we net al hebben gezegd, is alleen de complexiteit al genoeg reden om een letselschade advocaat in te huren. Daarnaast krijg je vaak te maken met grote partijen zoals verzekeraars, lastige stukken en zware processen. Een letselschade advocaat kan emotioneel gezien afstand houden en is daarom alleen al een goede reden om hier gebruik van te maken. Hij of zij weet wat de feiten zijn, verliest deze niet uit het oog, zal niet emotioneel betrokken zijn en weet waar je recht op hebt. Dit maakt dat je in vrijwel alle gevallen omtrent letselschade een advocaat moet gaan inhuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden