Deklerk mediation

Waarom een management BV oprichten?

Waarom een management BV oprichten?

Geplaatst op

Elke BV in Nederland bestaat uit minstens twee organen; de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. De leden van het bestuur kunnen personen zijn, maar er is ook een constructie waarbij de bestuurders uit andere BV’s bestaat. Dit noemen we een management BV. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Je leest meer hierover in ons blog.

Wat is een management BV precies?

Een management BV is een Besloten Vennootschap die is opgericht door één persoon, die volledig eigenaar en tevens de directeur is van de BV. Deze BV sluit een overeenkomst af met een andere BV (managementovereenkomst). De andere BV is waar de onderneming als het ware gedraaid wordt. De management BV heeft dus alleen het doel om het management te voeren over de BV waar de managementovereenkomst mee is afgesloten. Hiervoor ontvangt de management BV een managementvergoeding.

De voordelen van een management BV

Een management BV heeft meerdere voordelen ten opzichte van een normale BV. Dit bestaat onder andere uit een fiscaal voordeel, maar ook een privaatrechtelijk voordeel.

Fiscaal voordeel

Het fiscale voordeel geldt voor zowel de management BV als de BV waar het management over wordt gevoerd. Deze hoeft namelijk geen werkgeverslasten af te dragen, aangezien de beloning geen direct salaris is. Er hoeft ook geen pensioenpremie betaald te worden. Over het algemeen worden deze voordelen bij de managementvergoeding opgeteld en uitgekeerd, waardoor het ook een voordeel voor de management BV wordt.

Privaatrechtelijk voordeel

Het privaatrechtelijk voordeel ligt voornamelijk bij de opdrachtgever, in dit geval dus de werkmaatschappij. De werkmaatschappij hoeft geen personeel in dienst te nemen en is daardoor niet gebonden aan ontslagwetten. Er is dus geen sprake van een aanzegtermijn, geen doorbetaling bij ziekte en vakantie en er is geen cao van toepassing.

Wil jij ook een management BV oprichten? Via standaardbv.nl lees je alles over de voordelen en de constructie van een management BV en kun je ook terecht voor het oprichten van een management bv.

Gerelateerde berichten

advocaat zoeken

De voor- en nadelen van mediation

Mediation heeft voor- en nadelen delen ten opzichte van andere vormen van geschillenbeslechting of civiele procedures. In dit artikel geven we de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden