Deklerk mediation

Wat moet ik doen bij letselschade?

letselschade

Wat moet ik doen bij letselschade?

Geplaatst op

Een ongeluk is een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Als je slachtoffer bent van een ongeluk en letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander, dan kunt je mogelijk een schadevergoeding krijgen. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren. In dit blog leggen we je uit wat u kunt doen als je letselschade hebt opgelopen.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die een slachtoffer lijdt na een ongeval. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen materiaal en geestelijk letsel. Voor deze schade kan een compensatie worden geëist: letselschadevergoeding.

Letselschade door een ongeluk

Letselschade is op verschillende manieren op te lopen. Heel vaak gebeurd zoiets bij een verkeersongeluk, denk bijvoorbeeld aan een whiplash. Bij een verwijtbare fout is er een schuldige aan te wijzen die een schadevergoeding moet betalen. Ook bij bedrijfsongevallen komt het voor dat er letselschade opgelopen wordt. Als de werkgever nalatig is geweest, omdat hij zich niet aan de gelden wettelijke veiligheidseisen heeft gehouden, kan hij ook aansprakelijk worden gesteld voor de letselschade.

Hoe schadevergoeding voor letsel krijgen?

Het krijgen van een schadevergoeding is eenvoudiger wanneer je een letselschade specialist inschakelt. Deze specialisten weten hoe de juridische procedures werken en kunnen je helpen bij het bepalen van de aansprakelijkheid: wie is verantwoordelijk? Zij zorgen er ook voor dat de aansprakelijkheid wordt erkend. Het is ook mogelijk om met de hulp van een letselschade advocaat  via de rechter de aansprakelijkheid te bepalen.

Welke stappen moet je nemen?

Stap 1: Meld je bij een ervaren letselschade specialist. De medewerkers zullen de intake verzorgen, door je vragen te stellen over het ongeluk en de geleden schade. Er wordt bepaald of de tegenpartij een fout gemaakt heeft.

Stap 2: Stel de tegenpartij aansprakelijk als deze een fout gemaakt heeft. De juridisch specialist zal een brief sturen waarin staat dat hij of zij aansprakelijk gesteld wordt.

Stap 3: De schaderegeling vindt plaats. Meestal is de verzekeraar van de aansprakelijke een betrokken partij. Wanneer de aansprakelijkheid erkend wordt, zal de letselschade expert samen met je de schade gaan inventariseren. Op basis daarvan wordt een schadeberekening gemaakt.

Stap 4: In overleg met je zal de letselschade specialist het medisch dossier opvragen. Dit gaat in overleg met jouw huisarts, fysiotherapeut of ziekenhuis. Natuurlijk zul je altijd een kopie van dit dossier ontvangen. De experts op het gebied van letselschade zul je altijd moeten machtigen om je dossier op te mogen vragen.

Conclusie

Letselschade is sociaaleconomisch gebied een ingrijpende gebeurtenis. Het kan voorkomen dat je voor langere tijd niet kunt werken en inkomsten moet missen. Het is daarom van het grootste belang dat je je goed laat informeren en bijstaan door expert op het gebied van letselschade.

Gerelateerde berichten

Waarom een management BV oprichten?

Elke BV in Nederland bestaat uit minstens twee organen; de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. De leden van het bestuur kunnen personen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden