Deklerk mediation

Werk aan de problemen in je relatie

Werk aan de problemen in je relatie

Geplaatst op

Wanneer de relatie tussen jou en je partner al een tijdje niet lekker loopt, kunnen jullie besluiten om er een punt achter te zetten. Maar dat kan een behoorlijke ingrijpende beslissing zijn, zeker wanneer jullie kinderen hebben. En als de liefde ook nog lang niet over blijkt te zijn, kan het ook voelen als een besluit dat eigenlijk helemaal geen oplossing is. In dit geval kan het daarom verstandig zijn om eerst samen aan de problemen in je relatie te werken, eventueel met behulp van een professional.

Een weekend voor jullie samen

Bij veel relaties ontstaan de problemen doordat de partners compleet langs elkaar heen leven. Het dagelijks leven vergt al enorm veel van ons met ons werk en alle verplichtingen, dat we ‘s avonds vaak zo moe zijn dat we nergens meer zin in hebben. Zorg daarom dat jullie echt even quality time doorbrengen en ga samen een weekendje weg. Kies in dit geval voor een rustige locatie, waar jullie niet de hele afgeleid worden door mobiele telefoons. Zo kunnen jullie rustig met elkaar werken aan de communicatie.

 

Ga samen in therapie

Kampen jullie met grote problemen in jullie relatie, zoals trauma’s of verslaving? Dan is het altijd verstandig om samen in gesprek met een specialist. Deze gaat met jullie in gesprek en vervolgens samen met jullie op zoek naar waar deze problemen vandaan komen om het zo gerichter op te kunnen lossen. Is het vanwege jullie werkschema lastig om naar de praktijk van een psycholoog te komen voor een consult? Dan is online relatietherapie met je partner ook mogelijk. In dit geval kunnen jullie via FaceTime, Skype of de belfunctie van Whatsapp alsnog face to face in gesprek met de psycholoog.

Datenight

Misschien moet je soms wel eens wat grinniken als je hoort dat stellen eens per twee weken datenight hebben. Maar wist je dat dit heel gezond is voor je relatie? Je bent er samen even uit, doet samen leuke dingen en je kunt gezellig bijpraten zonder je druk te maken over de huishoudelijke taken die nog moeten gebeuren. Het hoeft niet veel te kosten, tijdens jullie datenight kunnen jullie ook bijvoorbeeld een patatje eten bij de snackbar om de hoek en vervolgens een wandeling door de stad maken. Het gaat om de kern: tijd spenderen met je partner en nader tot elkaar komen. Content

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden