Het is belangrijk om goed en verzorgd voor de dag te komen, een stralende glimlach is hierbij dan ook erg belangrijk. Maar wat nou als je gebit niet helemaal naar wens is, wat als je tanden scheef staan, je gebit schade heeft opgelopen of als je tanden heel erg verkleurd zijn? Geen paniek! Tegenwoordig zijn Facings in Amsterdam erg populair aan het worden, maar wat houdt dit nou precies in? In deze blog zullen we bespreken wat facings nou precies inhoudt en wat het voor je tanden doet.

Wat zijn facings?

Facings, ook wel bekend als veneers, is een cosmetische tandheelkundige behandeling om je beschadigde of verkleurde tanden te transformeren naar een perfecte witte glimlach. Een facing is een dun schildje dat gemaakt wordt van composiet of porselein, dat als een soort hoesje over je tanden wordt geplaatst. Je kunt een facing laten plaatsen op het moment dat je last hebt van het volgende:

  • Verkleurde tanden
  • Beschadigde tanden
  • Scheve tanden
  • Spleet tussen de tanden

Het kan dus ook goed gebruikt worden om je gebit hier en daar wat opvulling te geven waar nodig.

Voordelen van facings

Toch zijn er meerdere manieren om je tanden van deze bovengenoemde problemen te verhelpen. Wat maakt een facing dan zo voordelig? We hebben het even op een rijtje gezet:

  • Symmetrische uitstraling: een facing kan ervoor zorgen dat je gebit een perfecte uitstraling krijgt. Het helpt met problemen aanpakken, zoals scheve tanden, spleten en afgebroken tanden, maar het helpt ook bij ongelijke tandlengtes. Door je tanden dezelfde lengte te geven zul je merken dat het gebit er al veel perfecter uit komt te zien met feitelijk gezien een kleine aanpassing.
  • Natuurlijk uitstraling: facings worden gemaakt van materialen die lijken op natuurlijk tandglazuur. Hierdoor zien ze er zeer natuurlijk uit en reflecteren ze licht op dezelfde manier als je eigen tanden.
  • Minimale invasieve procedure: Het aanbrengen van facings vereist minimale verwijdering van tandglazuur, wat betekent dat de behandeling over het algemeen minder heftig is dan andere cosmetische opties, zoals kronen.
  • Snelle resultaten: in slechts enkele uren zal je al een transformerende glimlach zien. Het enige waar je even rekening mee moet houden is het wennen ervan. Het zal in het begin even gek aanvoelen, omdat je mond niet gewend is aan de extra vulling. Maar voor je het weet ben je eraan gewend geraakt en zul je er geen last meer van hebben.

Het is wel belangrijk om nog even te vermelden dat facings niet voor iedereen geschikt zijn. Een grondige evaluatie met je tandarts is dan wel essentieel om te bepalen of facings de juiste keuze zijn voor jouw gebit, zo niet? Dan kan de tandarts altijd andere alternatieven bespreken die je probleem alsnog kunnen verhelpen.