Selecteer een pagina

Als jullie samen diverse meditatiesessies hebben gehad, kan het zijn dat jullie tot de conclusie moeten komen dat er geen oplossing meer is anders dan uit elkaar gaan. Er zijn verschillende zaken waarmee je dan rekening dient te houden. Het belangrijkste is misschien wel om ervoor te zorgen dat de scheiding zo harmonieus mogelijk verloopt. Je wil immers niet dat het uitloopt op een vechtscheiding! In deze blog geven we je een aantal tips die je mee kunt nemen in dit moeilijke proces.

Tip #1: Neem een advocaat in de hand

Nu er een keuze is gemaakt voor een officiële scheiding, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de emoties niet de overhand nemen in het beslissingsproces. Je doet er daarom goed aan om een advocaat in de hand te nemen die je hierin kan bijstaan. Om te zorgen voor een compleet pakket kun je het beste een familierechtadvocaat in de hand nemen. Zij zijn gespecialiseerd in juridische ondersteuning bij echtscheidingen, en bijkomende zaken zoals ouderschap, alimentatie, boedelscheiding en zorg- en omgangsregelingen.

Tip #2: Denk aan de kinderen

Als jullie uit elkaar zijn terwijl jullie kinderen hebben, is het van groot belang om hen goed in de gaten te houden en rekening te houden met hun gevoelens. Kinderen zijn namelijk erg vatbaar voor veranderingen en voor emotionele spanningen. Als zij niet op hun huidige leeftijd een emotionele reactie zullen krijgen op de scheiding, is er een goede kans dat zij dit op een latere leeftijd wel krijgen. Dit hoeft natuurlijk niet erg te zijn zolang de emotionele reactie erop dragelijk is en niet een beperkende werking heeft op het functioneren en de ontwikkeling van je kind.

Tip #3: Let goed op jezelf

Een echtscheiding is een flinke verandering in je leven. Je zekerheden en routines zijn niet meer wat ze ooit waren. Je zult opnieuw een invulling moeten gaan geven aan je leven en je dagelijkse dingen. Houd er rekening mee dat een dergelijke verandering ook een psychologische tol kan gaan eisen. Let goed op je eigen psychologische en emotionele toestand en verlies de kalmte, hoop en levenslust niet uit het oog.