Deklerk mediation

Wat is private equity?

Wat is private equity?

Geplaatst op

Een mediator kan helpen bij tal van verschillende conflicten, dus ook bij conflicten op zakelijk gebied. Heb je bijvoorbeeld samen aandelen gekocht met een zakenpartner en heb je inmiddels een conflict met die partner? Dan is het belangrijk dat dit conflict op een goede manier wordt opgelost. Of er nu een conflict is ontstaan over private equity investeringen of over de manier waarop personeel aangestuurd wordt, een mediator kan je helpen. Alleen wat is private equity nu precies?

Private equity staat voor privaat vermogen

Private equity betekent letterlijk privaat vermogen. Met de term wordt bedoeld dat investeerders buiten de aandelenbeurs in bedrijven investeren. Zo kan er geïnvesteerd worden in bedrijven die niet op de beurs te vinden zijn. Voor investeerders kan dit soms heel interessant zijn. Vaak zijn dit bedrijven die nog een enorme groei doormaken. Bij private equity investeringen is er daarom vaak iets meer risico, maar het kan ook ontzettend veel geld opleveren. Voor het bedrijf waarin geïnvesteerd wordt, kan private equity ook zeer interessant zijn. Zo wordt er vaak geïnvesteerd door ervaren ondernemers die het bedrijf ook kunnen helpen groeien.

Als je een bedrijf hebt, kan het mogelijk dus ook interessant zijn om naar investeerders te zoeken. Net als dat het voor mensen met veel vermogen interessant kan zijn om te blijven investeren in bedrijven. Er zijn organisaties die private equity investeerders kunnen begeleiden, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en dat investeerders geen fouten maken.

Conflicten over private equity

Het komt niet heel vaak voor dat er een conflict ontstaat over dergelijke investeringen. Toch kan er natuurlijk overal een conflict over ontstaan, dus ook over bijvoorbeeld de koers van een bedrijf. In dat geval is het belangrijk om een mediator in te schakelen die je kan helpen. Zo weet je zeker dat het conflict op een goede manier wordt afgehandeld. Een mediator kan je overigens ook inzetten bij conflicten in je privéleven. Doorgaans zal een mediator wel gespecialiseerd zijn in bepaalde conflicten. Wanneer er een conflict over private equity ontstaat, zul je dus ook een mediator moeten inschakelen die ervaring heeft met zakelijke conflicten.

Gerelateerde berichten

Administratie uitbesteden

Al je bonnetjes in een schoenendoos? Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie. Het is belangrijk de belastingdienst goed te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden