Deklerk mediation

Waarom een ERP-systeem mediation efficiënter maakt?

wat is ERP

Waarom een ERP-systeem mediation efficiënter maakt?

Geplaatst op

Een scheiding is een moeilijke tijd voor alle betrokken partijen. Mensen willen dat liever niet meemaken. Maar soms is er geen andere keuze, omdat de partners simpelweg niet meer door een deur kunnen. Bij de afwikkeling van de scheiding kunnen er allerlei conflicten ontstaan, omdat er tegengestelde belangen zijn. De hulp van een mediator is dan vaak een uitkomst. Deze kan namelijk met een objectieve blik naar de situatie kijken en voor beide partijen, maar zeker voor de jonge kinderen, een oplossing zoeken. Veel mediators kiezen voor deze job vanuit een sociale bewogenheid en interesse in groepsdynamica. Om het vak van mediator goed uit te kunnen oefenen, moet je organisatie een professionele opbouw hebben. De verschillende afdelingen binnen de organisatie moeten efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Een ERP-systeem maakt de organisatie van gedegen mediation gemakkelijker. Maar wat is ERP? In deze blog vertellen we je er meer over.

Alles in één systeem

Het is een stuk gemakkelijker om met een ERP-systeem de organisatie van een goede mediation te regelen. Je kunt namelijk heel eenvoudig vanuit een systeem zien wat de andere afdelingen binnen de mediation organisatie doen en zo kun je bedrijfsprocessen goed op elkaar afstemmen. Veel bedrijven werken nog met aparte applicaties. Het is bij deze opzet een uitdaging om deze verschillende programma’s goed samen te laten werken. Vaak zijn deze aparte softwarepakketten niet compatible, waardoor er dataverlies of fouten in de data ontstaan. Dat is natuurlijk een onwenselijke situatie. Met een ERP-systeem heb je die errors en dataverlies niet, omdat alles in een database wordt opgeslagen en alle wijzigen vinden plaats in een systeem. Zo heb je bijvoorbeeld  geen verschillende versies van opgeslagen bestanden. Dat is in het geval van mediation erg belangrijk omdat je werkt met gevoelige informatie.

Voor elke afdeling een eigen module

Het mooie van een ERP-systeem is de mogelijkheid die het biedt om voor elke afdeling een eigen module te maken. Zo’n module heeft dan functies gericht op de specifieke afdeling. Niet elke afdeling heeft alle functies van het ERP-systeem nodig, maar elke afdeling heeft wel toegang tot de relevante data uit de database. Als een afdeling iets verandert, dan kan een andere afdeling daar inzage in hebben. Een ERP-systeem maakt het mogelijk om snel een overzicht te maken van de bedrijfsprocessen in de organisatie. Het duidelijke overzicht maakt het gemakkelijker om de organisatie te managen.

De voordelen van ERP

Er zijn dus een aantal grote voordelen verbonden met het gebruik van een ERP-systeem:

  • Alle data in een systeem
  • Wijzingen in de data vinden plaats in een database
  • Geen dubbele bestanden, dus geen dataverlies of errors
  • Alle afdelingen kunnen toegang hebben tot data uit database
  • Voor elke afdeling kan een specifieke module gemaakt worden
  • Door de overzichtelijke data is het gemakkelijker om de organisatie te managen

Conclusie

De logische conclusies die we kunnen trekken uit de voordelen van een ERP-systeem zijn, dat de productiviteit verhoogt wordt en dat de bedrijfsprocessen door het gehele bedrijf duidelijker worden. Deze zijn eenvoudig in kaart te brengen met een ERP-systeem en dit maakt het voor managers mogelijk om efficiënt de organisatie te leiden.

Meer lezen?

Als je verwikkeld bent in juridische conflicten door letselschade, dan helpen we je graag met goede tips. Lig je in een echtscheiding? Lees dan onze praktische guides.

Gerelateerde berichten

familierechtadvocaat

Scheidingsadviezen

Als jullie samen diverse meditatiesessies hebben gehad, kan het zijn dat jullie tot de conclusie moeten komen dat er geen oplossing meer is anders...

Lees meer

mediator in Leeuwarden

Is mediation zinvol of niet?

In geval van persoonlijke conflicten of echtscheidingen wordt er vaak een mediator ingezet. Maar wat doet een mediator eigenlijk en voor welke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden